Annáról


Szirmai Anna Linda
A módosult tudatállapotok egyik nagy kutatója, G.W. Farthing szerint minden transz háromféle célt szolgálhat: lehet testet vagy lelket gyógyító élmény; segítheti az ismeretszerzést - magunkról és a világról és végül hozzájárulhat ahhoz, hogy az ember kapcsolódjon - önmagához, társaihoz az élményben, kultúrájához, a világhoz, vagy akár valami annál is nagyobbhoz.

Az ELTE pszichológia szakán végeztem, ahol előbb a művészetterápiákkal foglalkoztam, de végül érdeklődésemet teljesen a tánc és mozgás hatására kialakuló tudatállapot módosulás foglalta le. A doktori program keretei között azóta is azt kutatom, milyen fejlesztő-gyógyító hatása lehet a testmozgásnak.

2009 óta végzek egyéni terápiát, amely során a Carl Rogers szemléletét követő személyközpontú terapiás módszert alkalmazom, csoportban pedig a pszichodráma az elsődleges módszer. 2016-ban Metamorphoses Meseterapeuta lettem, így az egyéni és csoportos folyamatokat néhol mesei tanulságokkal gazdagítjuk.
Ezekben a módszerekben egyvalami közös - felfedezhető bennük az, amiről Farthing a módosult tudatállapotok kapcsán beszélt: mesélünk, mozgunk, játszunk - és ilyen nagyon alapvető dolgok hatására a csoport visszatarthatatlanul elkezd történni, változni, segíti saját magát. Önismeretben, gyógyulásban, kapcsolódásban.

Egyéni és csoportterápia mellett önismereti tréningeket tartok nagyvállalatok alkalmazottainak.
A szabaidőmben táncolok.


További bemutatkozóm:
http://mentalkozpont.hu/team/szirmai-anna/

1 megjegyzés:

Ha van kedved, mondd el a véleményed!