Az előző csoport...

Van időm magamra?
Megállni, ránézni, megérteni, hogy mi is történik?
Hogy észrevegyem, milyen ismerős,
hogy megértsem, miért ismétlődik
és hogy megérezzem, mi kéne a változáshoz?


A csoportalkalmak során, dramatikus formában idézzük meg életünk fejlődni, gyógyulni vágyó képeit, eseményeit. Lehetőségünk nyílik teljes szívvel belépni kulcsfontosságú történeteinkbe, nehéz emlékeinkbe és megadni egymásnak és önmagunknak azt a figyelmet és együttérzést, amire a körülöttünk élők akkor nem voltak képesek.

A dramatikus gyakorlatokon keresztül lehetőség nyílik nehézségeink teljesebb megértésre, működésünk fejlesztésére és sebeink gyógyítására. Ezáltal tudjuk feszültségeinket oldani, belső szabadságunkat növelni és kreativitásunkat fejleszteni.

Az önismereti pszichodráma csoport alkalmas arra, hogy védett környezetben fejlesszük tovább kompetenciáinkat, többek között az intimitás, az autonómia, és párkapcsolati készségek területén.


"Bizony mondom:
Khaosnak kell lenni bennetek,
hogy táncoló csillagot szüljetek."
Friedrich Nietzsche: Imígyen szóla Zarathustra

A csoport vezetői: Balázs és Anna voltak.

Balázsról:


Születésem előtt sokan gondoltak rám, mert sokadikként születtem, de elsőként maradtam életben a testvéreim közül. Hárman voltak előttem, és hárman születtek utánam. Így voltam a három élő fiatalabb testvérem elsőszülött bátyja és közben középső is.
Talán nem véletlen, hogy elég korán evilág és túlvilág kapcsolata kezdett foglalkoztatni. Már gimnázium elején elhatároztam, hogy három témakört fogok érinteni tanulmányaimban, a vallást, a filozófiát és a pszichológiát. Végül praktikusan mindent mindennel összekötöttem, a katolikus teológián végeztem, filozófia szakirányon szakdolgoztam, a pszichológia eszmetörténetéből, majd elvégeztem a pszichológia szakot,  ahol vallási attitűdöket kutattam. Közben jó pár vallással, hittel, spiritualitással kapcsolatos csoportnak voltam tagja hosszabb rövidebb ideig.
Bár az elméletek is izgalmasak, nagy részüket és alkotóikat hamar  elfelejtem, azt jegyzem meg, ami érint, amitől lelkes vagy libabőrös leszek. Ezért is fordultam a gyakorlati pszichológia, a gyógyulás, változás titkai felé. Tanultam többek között pszichodrámát, integratív hipnoterápiát, transzperszonális pszichológiát.
Az utazásról az jut eszembe, hogy tanulmányaim sokféle térképpel láttak el a világról, de egyik sem volt használható, amíg nem tudtam, hol vagyok rajtuk, honnét indulok. Szerintem erről szól az önismeret, eljutni oda, ahol vagyok. Az ÚT innét kezdődik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ha van kedved, mondd el a véleményed!